Son Dakika
Yazılım sitemize arkadaşlarınızıda davet etmeye ne dersiniz ?
19 Şubat 2015 Perşembe

WordPress Sitenin Temasını Öğrenme

09:58
Merhaba arkadaşlar,bu makalemizde WordPress bir sitenin temasını nasıl ögreniriz ? Sorusunun cevabını vermeye çalışacağım.Fakat şunu belirtmek isterim ki özenle yapılmış profesyonel işlerin olduğu temaları her zaman bulamayabilirsiniz.

1. Yöntem;

İlk yöntemimiz whatwpthemeisthat.com sitesine girerek, Search  kısmına temasını öğrenmek istediğiniz siteyi yazıyoruz ve butonuna tıklıyoruz Ufak bir beklemeden sonra sitede kullanılan eklentiler ve editlenmemiş ise temanın adını gösterecektir. 




2. Yöntem;

Sitede, CTRL + U veya sağ tık yapıp “Sayfa kaynağını görüntüle”ye tıklayalım. Sayfa kaynağı açıldı ise, CTRL + F tuşlarına basalım ve themes diye aratalım. Aşşağıda verdiğim resimde ki gibi bir link çıkması gerek. Bu linkte turuncu ile işaretlenen alandan sonraki işaretlediğim sarı kısım temanın adını gösteren alandır. 



3. Yöntem;

İlk 2 yöntem işe yaramadıysa, şimdi de style.css‘nin içine gireceğiz ve orada ki kodlara bakacağız. Genellikle bu işlem işe yaramaktadır. Çoğu site sahibi style.css‘den tema adını silmeyi unuturlar. Şimdi kaynak kod sayfasında tekrar CTRL + F tuşlarına basalım ve arama penceresinde, style.css diye aratalım ve karşımıza siteadi.com/wp-content/themes/temaadı/style.css linkine tıklayalım. Karşımıza resimdeki gibi bir alan gelecektir. Burada Theme Name yazan yerde tema adı bulunmaktadır. 



style.css yazan kısmına tıklıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi biryer geliyor burada ilk başka yazan kısım bizim temanın ismidir :)


4. Yöntem;

Tema klasörlerinin hepsinde screenshot.jpg veya .png uzantılı bir resim bulunmaktadır. Burada temanın adı yazıyor olabilir. Bir internet sayfası açıp, siteadi.com/wp-contents/themes/temaadi/screenshot.jpg veya .png diye aratıp temanın adı yazıyor mu kontrol edelim. 

5. Yöntem;

Tema klasörlerinde, tema yapımcısı kullanıcıların tema hakkında bilgi veya herhangi bir konu hakkında okuması için bazı .txt ve .html dosyaları oluşturmuş olabilir. Bu dosyalar readme.txt – license.txt -readme.html şeklindedir. Tekrar bir internet tarayıcısı açıp, siteadi.com/wp-content/themes/temaadi/readme.txt şeklinde aratabilirsiniz. Küçük bir ihtimalde olsa değerlendirmekte fayda vardır. 

Şimdilik bu kadar başka bir taktik bulursak yazmayı ihmal etmeyiz :)


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster